Pole jakkoliv úrodné, přece bez obdělání úrodu přinášet nemůže. Marcus Tullius Cicero

 

 

 

Napsal Columen učební pomůcky    6. 10. 2014 16:54

Konsorcium firem COLUMEN učební pomůcky a Tiskárna Osík

Vám nabízí komplexní služby v oblastí ofsetového tisku

Moderní technologie nám umožňují zajistit produkci vysoké kvality a v krátkých dodacích lhůtách. Vzdálenost Vašeho regionu dnes není překážkou. Při přípravě dat a během výroby probíhá komunikace prostřednictvím internetu.

V grafickém studiu vytvoříme z Vašich podkladů profesionální tisková data. Vše navrhneme, vysázíme a připravíme k tisku. Tiskneme barevně i černobíle, jednostranně i oboustranně, a to až do formátu B2 (700 x 500 mm).

Velice pestrý je sortiment výrobků, který Vám můžeme nabídnout - od vizitek, tiskopisů (i samopropisovacích), žákovských knih, studentských průkazů, časopisů, novin, stolních a nástěnných kalendářů, přes letáky, plakáty, prospekty, pohlednice, diplomy, pamětní listy, vstupenky, hlavičkové papíry a obálky, až po ročenky, almanachy, brožury či knihy. Tiskneme na různé druhy papíru (včetně samolepek) a také veškerých knihařských prácí.

Zhotovíme vazby šité, lepené nebo pevné, vazbu kroužkovou či různé výseky. Tiskoviny můžeme potahnout lesklým nebo matným laminem, perforovat, číslovat apod. Balíme je standardně podle přání zákazníka do fólie či kartónových krabic.

Kalkulace

Rádi Vám poradíme a spočítáme nezávaznou kalkulaci tisku (samozřejmě zdarma). Stačí uvést název tiskoviny, formát, počet stran (včetně obálky), barevnost, požadovaný druh papíru, náklad a knihařské zpracování. Jestliže si s některou položkou nebudete vědět rady, zavolejte nebo napište.

S poptávkami a dotazy se obracejte

na vydavatelství COLUMEN učební pomůcky, Felberova 25, 58 02 Svitavy, tel. 732 727 649, dvorak@columen.cz, www.columen.cz

nebo na Tiskárnu Osík, 569 67 Osík u Litomyšle 116, tel. 461 618 111, 603 867 168, tiskarnaosik@email.cz, www.tiskarnaosik.cz

Nabídka nejběžnějších tiskovin, které pro školy realizujeme

Žákovské knížky "na míru"

Kromě typizovaných formulářů tohoto nejznámějšího (spolu s třídní knihou) školního tiskopisu volí řada škol variantu svoji. Zde se nabízejí tři možnosti:

1) grafickou i obsahovou podobu a tisková data si ztvárníte a připravíte sami. Knížky Vám pouze vytiskneme.

2) grafickou i obsahovou podobu si ztvárníte sami. Podle vašeho návrhu Vám připravíme tisková data a knížky vytiskneme.

3) na základě konkrétních požadavků Vám připravíme kompletní návrh i tisková data a poté knížky vytiskneme.

Jediným požadavkem je, aby byl počet stran dělitelný čtyřmi (kvůli sešití). Lze vytisknout i více variant - např. pro I. či II. stupeň. Obálka může být na lesklém nebo matném křídovém papíře, a to v plnobarevné verzi či v jednotlivých barvách. Vnitřek bývá nejčastěji z klasického ofsetového papíru, potištěný jednobarevně. Nejběžnějším formátem je A5. Každá knížka je svázána dvěma skobičkami. Obsah a jeho pořadí je samozřejmě věcí zákazníka. Nejčastěji jde o osobní údaje a údaje o škole, omluvný list, sdělení o prospěchu žáka, jiná sdělení, čtvrtletní hodnocení, třídní schůzky, konzultační hodiny, termíny školních prázdnin, důležitá telefonní čísla, rozvrh hodin.

Letáky

Jde o jednu z nejpoužívanějších tiskovin. Lze je vyrobit v mnoha možných rozměrech a barvách, vytisknout jednobarevně i plnobarevně. Dále je možné produkt zušlechovat ofsetovým lakem či laminací, perforovat i vysekávat. Můžeme použít libovolné papíry, od horších jako jsou novinové až po exkluzivní lesklé či matné natírané.

Skládané letáky

Při falcování je papír strojem skládán na požadovaný formát. Skládání si mùžete vybrat různé - podle Vašeho přání.

Brožury a katalogy šité (V1)

Nejčastějším typem vazby je V1 - šitá ve hřbetu drátěnými skobkami. Tyto tiskoviny se mohou použít zejména jako informativní materiály. Vybrat si mùžete z různých rozměrů a barevných variací.  Možnosti zušlechtění: lak, lamino lesklé nebo matné, ražba, výsek.

Knihy, brožury a katalogy lepené (V2)

Vazba V2  je druhým nejrozšířenějším typem vazby. Jednotlivé listy jsou zde lepeny do bloku. Tuto produkci tiskneme na velký sortiment papíru s možností laminace, lakování, ražby, slepotisku apod. To vše od jednobarevného až po náročné plnobarevné provedení. 

Knihy s pevnou vazbou (V8)

Méně používaným typem vazby je V8 - tuhá knižní vazba. Také tyto knihy tiskneme na pestrý sortiment papíru a zušlechťujeme laminací, lakováním, ražbou apod.

Školní ročenky

Jde nejen o prezentaci výsledků školy, ale také cennou vzpomínku pro každého žáka či studenta. Díky našim zkušenostem můžeme připravit a vytisknout tyto materiály přesně podle Vašeho přání. Jde o tiskoviny s vazbou V1 nebo V2.

Noviny a časopisy

Periodika tiskneme v různých velikostech ( většinou A4 nebo A5). Doporučujeme lesklé nebo matné křídové natírané papíry v gramážích od 90 do 350g/m2. Na většinu novin i časopisů je používána vazba V1 (šitá sponkami). Nabízejí se i možnosti různé povrchové úpravy (laminace, lakování apod).

Stolní kalendáře s kroužkovou vazbou

S Vašimi kalendáři bude reklama a prezentace viditelná po celý rok. Tiskneme na velký sortiment papírů. Na kartónový stojánek lze umístit (nalepit) Vaše logo nebo reklamu.

Nástěnné kalendáře s kroužkovou vazbou

Nabízíme tisk jedno či vícestránkových nástěnných kalendářů, a to na pestrý sortiment papírů. I zde lze na nosnou podložku umístit logo či reklamu.

Obálky a hlavičkové papíry

Místo razítkování si můžete nechat vytisknout firemní obálky. Mají samolepící chlopně a mohou být ve variantách s čirým oknem pro adresu nebo bez okénka. Nejpoužívanějším rozměrem je DL (110 x 220 mm). Adekvátně mohou posloužit také dopisní papíry s Vaší firemní hlavičkou. Tiskneme je většinou na ofsetový papír 80g/m2.

Poznámkové bloky

Tyto tiskoviny jsou velmi často používaným materiálem. Volit mùžete mezi lepenou nebo kroužkovou vazbou. Lepí se do bloků o různých počtech listů. Nejpoužívanějšími velikostmi jsou A5 (148 x 210 mm) a A4 (210 x 297 mm). Většinou se používá 80g/m2 ofsetový papír. Na zadní stranu se použivá tvrdý šedý papír.

Firemní desky

Tyto tiskoviny mohou mít chlopně proti vypadnutí papírů i výsek na zasunutí vizitky. Barevné provedení je libovolné. Zušlechtit je můžeme laminací, lakováním či ražbou. Nejčastěji používaným papírem je lesklá nebo matná křída 300g/m2, nejběžnějším formátem A4.

Pozvánky a vstupenky

Tvarové a barevné provedení těchto tiskovin je variabilní. Nabízíme také lakování, laminování, v případě vstupenek také číslování či perforaci.

Pohlednice

Standardně se tisknou z jedné strany plnobarevně a z druhé jednobarevně (černě). Obvyklým zušlechtěním je lesklá či matná laminace. Nejčastějšími rozměry jsou A6 (105 x 148 mm), A5 (148 x 210 mm) nebo DL (110 x 220 mm). Mohou však být však např. i kruhové. Většinou používáme speciální pohlednicový karton 250 - 350g/m2.

Vizitky

Jsou nezbytnou prezentací instituce, úřadu i jednotlivce. Výběr barev a papírů je variabilní. Od jedné zadané barvy po barevný tisk. Zušlechtit je můžeme lakem, laminací, výsekem apod.

 

 
Prev Next

Pokračování úspěšné ediční řady CD s dějepisnými mapami Dějiny českých zemí ve 13. - 17. století na mapách

pondělí 15.11.2021

DĚJINY ČESKÝCH ZEMÍ VE 13. - 17. STOLETÍ NA MAPÁCH Obsahem pomůcky jsou...

Číst dál

Pokračování úspěšné ediční řady CD s dějepisnými mapami Dějiny světa a Evropy v letech 2008 - 2016

pondělí 10.04.2017

Dějiny světa a Evropy v letech 2008 - 2016 CD obsahuje dějepisné mapy...

Číst dál

Aktuální nástěnná mapa k nejnovějším dějinám Neklidná Evropa v letech 2008 - 2016

pondělí 17.10.2016

Neklidná Evropa v letech 2008 - 2016 Nástěnná mapa zachycuje nejdůležitější současné politické...

Číst dál

Aktuální nástěnná mapa k nejnovějším dějinám Vojensko - politický vývoj Evropy v letech 2008 - 2016

pondělí 17.10.2016

Vojensko - politický vývoj Evropy v letech 2008 - 2016 Nástěnná mapa zachycuje...

Číst dál

Aktuální nástěnná mapa k nejnovějším dějinám Vývoj EU v letech 2008 - 2016

pondělí 17.10.2016

Vývoj Evropské unie v letech 2008 - 2016 Nástěnná mapa zachycuje nejdůležitější současné...

Číst dál

Další nástěnná mapa z ediční řady PRAHA V NAŠICH DĚJINÁCH

pondělí 27.07.2015

  Pokračováním nové ediční řady PRAHA V NAŠICH DĚJINÁCH je nástěnná mapa Pražský...

Číst dál

Nová nástěnná mapa z ediční řady PRAHA V NAŠICH DĚJINÁCH

pátek 24.07.2015

Vydali jsme první pomůcku z nové ediční řady PRAHA V NAŠICH DĚJINÁCH...

Číst dál

Pokračování úspěšné ediční řady CD s dějepisnými mapami

středa 07.08.2013

Vydali jsme další pokračování úspěšné řady CD s dějepisnými mapami a pracovními...

Číst dál