Pole jakkoliv úrodné, přece bez obdělání úrodu přinášet nemůže. Marcus Tullius Cicero

 

 

 

Napsal Columen učební pomůcky    6. 10. 2013 9:03
Pomůcky pro mateřské školy a 1. stupeň škol základních

Soubory magnetických karet

Nabídka učebních pomůcek na magnetických kartách má pomoci zjednodušit Vaši odbornou přípravu na zaměstnání nebo různé didaktické aktivity. Využitelnost je široká a nabízí dětem živý a barevný svět, prostřednictvím kterého se může učení stát zajímavým a poutavým. Magnetické karty jsou vyrobeny z velmi tvrdého kartónu nebo oboustranně laminovaného kartónu. Ze zadní strany jsou podlepeny plochými magnety.

Soubory kartónových listů

Pomůcky jsou vyrobeny z kartónu (o něco slabší materiál než v případě magnetických karet). Jednotlivé soubory je možné využít pro přímou práci s dětmi bez magnetické tabule. Lze také dokoupit a nalepit na ně magnetickou fólii, která je buď předsekaná (čtverce a trojúhelníky) nebo navinutá v podobě pásky. Obrázky je možné na tabuli přichytit také magnety.

Dřevěné didaktické pomůcky

Kolekce dřevěných didaktických pomůcek je určena pro práci v mateřských školách. Jsou určeny dětem ve věku od tří do šesti let. Zpracovány jsou tak, aby bylo možné získané vědomosti procvičovat variabilním způsobem – formou her s různým stupněm obtížnosti. Hry přinášejí možnost realizovat různé didaktické aktivity jednotlivců nebo menších skupin dětí v průběhu celého dne a je je možné vzájemně kombinovat. Jsou lehce skladovatelné v dřevěných krabicích. Najdete v nich dřevěné kartičky s přitažlivými ilustracemi, dřevěné lišty pro třídění do skupin, oboustranné hrací tabulky, ke kterým je možné vyhledávat příslušné dvojice nejen k barevným obrázkům, ale při obtížnější variantě ke stínům, které jsou na opačné straně, dřevěnou kostku se symboly a metodický materiál s hrami. Tento i všechny následující výrobky splňují mezinárodní normu EN71-3 pro posuzování hraček.

Logihra

Představujeme Vám soubor pomůcek s názvem LOGIHRA. Je určen především dětem předškolního věku. Jeho prostřednictvím se učí určovat barvy a jejich kombinace, pojmenovávat předměty, určovat jejich počet, poznávat geometrické a jiné tvary, rozvíjet prostorovou orientaci, charakterizovat náladu. Hlavní úlohou Logihry je učit děti třídit a uspořádávat dřevěné kartičky s obrázky do hracích plánů s určitým záhlavím (např. v řadě je dána barva, ve sloupci tvar). Dítě vyhledává obrázek, který má požadované vlastnosti a přiřadí ho na správné místo v hracím plánu. Každý hrací plán má dvě strany. Na první z nich s předlohou poznává dítě logiku hry a snaží se správně uspořádat obrázky podle předlohy. Druhá strana je čistá a dítě samostatně nebo za pomoci dospělého vytvoří záhlaví (řadu a sloupec). Každá Logihra obsahuje tři soubory s hracími plány a kartičkami s různým stupněm náročnosti. Dítě si obohacuje své poznání a rozvíjí kombinační myšlení.

Vlastivědné nástěnné mapy

Nástěnné mapy jsou vyrobeny ze silné bílé fólie, uvnitř vyztužené tkaninou. Součástí dodávky jsou také nasouvací nebo zaklapávací lišty (podle výběru) a očka na zavěšení. Pomůcky obsahují mapy České republiky, Evropy a Prahy, které lokalizují významná místa, kudy kráčela česká historie (kde se odehrály nejvýznamnější události našich dějin) od pravěku až k současnosti. Mapy jsou doplněny bohatým ilustrativním materiálem zobrazených míst. Nástěnná mapa Praha v našich dějinách obsahuje navíc také doplňující textové informace.

 

 
Prev Next

Pokračování úspěšné ediční řady CD s dějepisnými mapami Dějiny českých zemí ve 13. - 17. století na mapách

pondělí 15.11.2021

DĚJINY ČESKÝCH ZEMÍ VE 13. - 17. STOLETÍ NA MAPÁCH Obsahem pomůcky jsou...

Číst dál

Pokračování úspěšné ediční řady CD s dějepisnými mapami Dějiny světa a Evropy v letech 2008 - 2016

pondělí 10.04.2017

Dějiny světa a Evropy v letech 2008 - 2016 CD obsahuje dějepisné mapy...

Číst dál

Aktuální nástěnná mapa k nejnovějším dějinám Neklidná Evropa v letech 2008 - 2016

pondělí 17.10.2016

Neklidná Evropa v letech 2008 - 2016 Nástěnná mapa zachycuje nejdůležitější současné politické...

Číst dál

Aktuální nástěnná mapa k nejnovějším dějinám Vojensko - politický vývoj Evropy v letech 2008 - 2016

pondělí 17.10.2016

Vojensko - politický vývoj Evropy v letech 2008 - 2016 Nástěnná mapa zachycuje...

Číst dál

Aktuální nástěnná mapa k nejnovějším dějinám Vývoj EU v letech 2008 - 2016

pondělí 17.10.2016

Vývoj Evropské unie v letech 2008 - 2016 Nástěnná mapa zachycuje nejdůležitější současné...

Číst dál

Další nástěnná mapa z ediční řady PRAHA V NAŠICH DĚJINÁCH

pondělí 27.07.2015

  Pokračováním nové ediční řady PRAHA V NAŠICH DĚJINÁCH je nástěnná mapa Pražský...

Číst dál

Nová nástěnná mapa z ediční řady PRAHA V NAŠICH DĚJINÁCH

pátek 24.07.2015

Vydali jsme první pomůcku z nové ediční řady PRAHA V NAŠICH DĚJINÁCH...

Číst dál

Pokračování úspěšné ediční řady CD s dějepisnými mapami

středa 07.08.2013

Vydali jsme další pokračování úspěšné řady CD s dějepisnými mapami a pracovními...

Číst dál