Pole jakkoliv úrodné, přece bez obdělání úrodu přinášet nemůže. Marcus Tullius Cicero

 

 

 

12November Kontaktní údaje 2
Napsal Columen učební pomůcky  

Toto jsou kontaktní údaje

Číst dál:
 
Obrazová CD řady "ORBIS PICTUS"
Napsal Columen učební pomůcky   Written on 06.10.2013
lire le blog

FDGDFd

 

 

 

 

Číst dál:
 
Dějepisné a vlastivědné nástěnné mapy
Napsal Columen učební pomůcky   Written on 06.10.2013

Nástěnné mapy jsou vyrobeny ze silné bílé fólie, uvnitř vyztužené tkaninou. Součástí dodávky jsou také nasouvací nebo zaklapávací lišty (podle výběru) a očka na zavěšení. Pomůcky obsahují mapy České republiky, Evropy a Prahy, které lokalizují významná místa, kudy kráčela česká historie (kde se odehrály nejvýznamnější události našich dějin) od pravěku až k současnosti. Mapy jsou doplněny bohatým ilustrativním materiálem zobrazených míst. Nástěnná mapa Praha v našich dějinách obsahuje navíc také doplňující textové informace. Tyto pomůcky lze doplnit adekvátními CD z řady "ORBIS PICTUS".

Číst dál:
 
Dějepisná a vlastivědná CD
Napsal Columen učební pomůcky   Written on 06.10.2013

CD s dějepisnými mapami a pracovními listy

Obsahem těchto CD jsou jednoduché a přehledné mapy k výuce dějin světa, Evropy, českých zemí a Československa. Zatím jsou zpracována následující období - pravěk, starověk, raný středověk, 18., 19. a 20. století. Nejnovější mapy jsou aktualizovány k 1. 1. 2007! K jejich prohlížení nepotřebujete speciální software. Stačí mít instalován internetový prohlížeč - např. Internet Explorer, Mozilla Firefox apod. CD-ROM se spouští automaticky sám po vložení do počítače. Mapy můžete promítnout na interaktivní tabuli, na promítací plátno či na zeď a vytvořit tak vlastně mapy nástěnné. Samozřejmostí je i práce přímo na monitoru počítače. Každou mapu lze jediným kliknutím zvětšit na 200 či 400% a soustředit tak pozornost na libovolný výřez. CD obsahují také pracovní listy ve formátu pdf. Jedná se o černobílé kopie všech map i s legendami. Ty můžete tisknout a využít např. jako námět k opakování či doplnění poznámek žáků nebo studentů. Každé CD lze použít v rámci jedné školy na libovolném množství počítačů - jedná se o multilicenci!

CD řady "ORBIS PICTUS"

Tituly obrázkových CD z řady "ORBIS PICTUS" představují unikátní 3D prostorová stránkovací alba, která věrohodně evokují knihy. Obsahují množství obrázků a jednoduchý textový komentář k nim, miniaturní náhledy všech stran, obsah a index. CD vložíte do mechaniky a můžete je začít okamžitě prohlížet, aniž byste potřebovali instalovat další software. Stránky otáčíte pomocí myši nebo šipek. Můžete nastavit také automatickou prezentaci obrázků.

 

Číst dál:
 
Pomůcky pro mateřské školy a 1. stupeň škol základních

Soubory magnetických karet

Nabídka učebních pomůcek na magnetických kartách má pomoci zjednodušit Vaši odbornou přípravu na zaměstnání nebo různé didaktické aktivity. Využitelnost je široká a nabízí dětem živý a barevný svět, prostřednictvím kterého se může učení stát zajímavým a poutavým. Magnetické karty jsou vyrobeny z velmi tvrdého kartónu nebo oboustranně laminovaného kartónu. Ze zadní strany jsou podlepeny plochými magnety.

Soubory kartónových listů

Pomůcky jsou vyrobeny z kartónu (o něco slabší materiál než v případě magnetických karet). Jednotlivé soubory je možné využít pro přímou práci s dětmi bez magnetické tabule. Lze také dokoupit a nalepit na ně magnetickou fólii, která je buď předsekaná (čtverce a trojúhelníky) nebo navinutá v podobě pásky. Obrázky je možné na tabuli přichytit také magnety.

Dřevěné didaktické pomůcky

Kolekce dřevěných didaktických pomůcek je určena pro práci v mateřských školách. Jsou určeny dětem ve věku od tří do šesti let. Zpracovány jsou tak, aby bylo možné získané vědomosti procvičovat variabilním způsobem – formou her s různým stupněm obtížnosti. Hry přinášejí možnost realizovat různé didaktické aktivity jednotlivců nebo menších skupin dětí v průběhu celého dne a je je možné vzájemně kombinovat. Jsou lehce skladovatelné v dřevěných krabicích. Najdete v nich dřevěné kartičky s přitažlivými ilustracemi, dřevěné lišty pro třídění do skupin, oboustranné hrací tabulky, ke kterým je možné vyhledávat příslušné dvojice nejen k barevným obrázkům, ale při obtížnější variantě ke stínům, které jsou na opačné straně, dřevěnou kostku se symboly a metodický materiál s hrami. Tento i všechny následující výrobky splňují mezinárodní normu EN71-3 pro posuzování hraček.

Logihra

Představujeme Vám soubor pomůcek s názvem LOGIHRA. Je určen především dětem předškolního věku. Jeho prostřednictvím se učí určovat barvy a jejich kombinace, pojmenovávat předměty, určovat jejich počet, poznávat geometrické a jiné tvary, rozvíjet prostorovou orientaci, charakterizovat náladu. Hlavní úlohou Logihry je učit děti třídit a uspořádávat dřevěné kartičky s obrázky do hracích plánů s určitým záhlavím (např. v řadě je dána barva, ve sloupci tvar). Dítě vyhledává obrázek, který má požadované vlastnosti a přiřadí ho na správné místo v hracím plánu. Každý hrací plán má dvě strany. Na první z nich s předlohou poznává dítě logiku hry a snaží se správně uspořádat obrázky podle předlohy. Druhá strana je čistá a dítě samostatně nebo za pomoci dospělého vytvoří záhlaví (řadu a sloupec). Každá Logihra obsahuje tři soubory s hracími plány a kartičkami s různým stupněm náročnosti. Dítě si obohacuje své poznání a rozvíjí kombinační myšlení.

Vlastivědné nástěnné mapy

Nástěnné mapy jsou vyrobeny ze silné bílé fólie, uvnitř vyztužené tkaninou. Součástí dodávky jsou také nasouvací nebo zaklapávací lišty (podle výběru) a očka na zavěšení. Pomůcky obsahují mapy České republiky, Evropy a Prahy, které lokalizují významná místa, kudy kráčela česká historie (kde se odehrály nejvýznamnější události našich dějin) od pravěku až k současnosti. Mapy jsou doplněny bohatým ilustrativním materiálem zobrazených míst. Nástěnná mapa Praha v našich dějinách obsahuje navíc také doplňující textové informace.

 

Číst dál:
 


Prev Next

Pokračování úspěšné ediční řady CD s dějepisnými mapami Dějiny českých zemí ve 13. - 17. století na mapách

pondělí 15.11.2021

DĚJINY ČESKÝCH ZEMÍ VE 13. - 17. STOLETÍ NA MAPÁCH Obsahem pomůcky jsou...

Číst dál

Pokračování úspěšné ediční řady CD s dějepisnými mapami Dějiny světa a Evropy v letech 2008 - 2016

pondělí 10.04.2017

Dějiny světa a Evropy v letech 2008 - 2016 CD obsahuje dějepisné mapy...

Číst dál

Aktuální nástěnná mapa k nejnovějším dějinám Neklidná Evropa v letech 2008 - 2016

pondělí 17.10.2016

Neklidná Evropa v letech 2008 - 2016 Nástěnná mapa zachycuje nejdůležitější současné politické...

Číst dál

Aktuální nástěnná mapa k nejnovějším dějinám Vojensko - politický vývoj Evropy v letech 2008 - 2016

pondělí 17.10.2016

Vojensko - politický vývoj Evropy v letech 2008 - 2016 Nástěnná mapa zachycuje...

Číst dál

Aktuální nástěnná mapa k nejnovějším dějinám Vývoj EU v letech 2008 - 2016

pondělí 17.10.2016

Vývoj Evropské unie v letech 2008 - 2016 Nástěnná mapa zachycuje nejdůležitější současné...

Číst dál

Další nástěnná mapa z ediční řady PRAHA V NAŠICH DĚJINÁCH

pondělí 27.07.2015

  Pokračováním nové ediční řady PRAHA V NAŠICH DĚJINÁCH je nástěnná mapa Pražský...

Číst dál

Nová nástěnná mapa z ediční řady PRAHA V NAŠICH DĚJINÁCH

pátek 24.07.2015

Vydali jsme první pomůcku z nové ediční řady PRAHA V NAŠICH DĚJINÁCH...

Číst dál

Pokračování úspěšné ediční řady CD s dějepisnými mapami

středa 07.08.2013

Vydali jsme další pokračování úspěšné řady CD s dějepisnými mapami a pracovními...

Číst dál